τηλ : 6937257372 6937257372           
 
logo

Google Ads Ημερήσιο Budget. Τι είναι;


Google Ads Ημερήσιο Budget. Τι είναι;

Τι είναι το ημερήσιο Budget που μας ζητάει να θέσουμε η Google; Πως μας χρεώνει ακριβώς;

Google Ads Ημερήσιο Budget. Τι είναι;

Ημερήσιο Budget και Google , εξήγηση με παραδείγματα.


Με απλά λόγια, η Google σε αναγκάζει να θέσεις ένα όριο μέγιστων κλικ και μέγιστης χρέωσης που η διαφημισή σου μπορεί να δεχτεί σε ένα 24ωρο. Εάν φθάσεις αυτό το όριο, τότε η διαφήμιση σου σταματάει να προβάλλεται.

Google και όριο budget ημέρας :

Η φιλοσοφία της Google είναι ότι σε αφήνει να θέσεις ένα ημερίσιο budget που θα ξοδεύεις. Μπορεί να είναι 1€, 2€, 10€ κ.α. Κάθε κλικ που δέχεται η διαφήμιση σου κοστίζει, ανάλογα με το keyword. Μπορεί να είναι 0.05€, μπορεί 2€ κ.α.

Σενάριο 1 ) Το ημερίσιο budget ξοδεύτηκε:

Αν έχεις θέσει ημερήσιο budget 1€, και ένα από τα keyword σου είναι το keyword "παπούτσια", το οποίο κοστίζει 1€ και αυτό ας πούμε, τότε εάν μια Δευτέρα στις 9.00 ας πούμε τυχαία το πρωί δεχτείς κλικ, η διαφήμιση σου σταματάει να προβάλλεται διότι έφθασες το ανώτατο όριο του budget της ημέρας. Σε αυτό το σενάριο, πληρώνεις για να δεχτείς 1 κλικ την ημέρα.

Σενάριο 2 ) Το ημερίσιο budget ΔΕΝ ξοδεύτηκε:

Εάν η λέξεις κλειδιά σου δεν έχουν απήχηση, για παράδειγμα εάν η λέξη κλειδί σου είναι η "ασδκλασκδλασκδ", που κανείς ποτέ δεν θα ψάξει άρα δεν θα προβληθεί ποτέ η διαφήμιση σου, τότε από την στιγμή που δεν δεχθείς κανένα κλικ εντός 24ωρου το budget της ημέρας μετατοπίζεται για άλλη ημέρα. Στο παράδειγμα που έθεσα, μια τέτοια διαφήμιση μπορεί να τρέχει και 1 έτος με συνολικό budget 30€.

Η Google όμως δεν προβάλλει τις διαφημίσεις σου μόνο στην μηχανή αναζήτηση της. Τις προβάλλει και σε άλλα σημεία, όπως στα email, σε ιστοσελίδες ως banners κ.α, θα προσπαθήσει να οδηγήσει τους χρήστες να πατήσουν στην διαφήμιση σου.« Επιστροφή
Μέσος Όρος Κριτικής:
από Σύνολο: Κριτικές
04-01-2022

Πως να βγάλω χρήματα από το Youtube [Youtube Partner 2022]

...

01-11-2021

Πως να φτιάξω Instagram Shop [2022]

1 ) Πρέπει να έχετε σελίδα(business page) για ...

21-04-2021

Πως να προστατέψω το περιεχόμενο και άρθρα του Blog μου;

Απενεργοποίηση δεξιού Κλικ σε ολόκληρη τ...