Κατασκευή e-shop
Ζητήστε Προσφορά!
logo

Τι είναι το SSL Certificate; Ο απόλυτος Οδηγός 2020 !


Τι είναι το SSL Certificate; Ο απόλυτος Οδηγός 2020 !

Τι είναι το SSL Certificate;Γιατί το SSL είναι απαραίτητο;

Τι είναι το SSL Certificate; Ο απόλυτος Οδηγός 2020 !

Τι είναι το SSL Certificate; Ο απόλυτος Οδηγός 2020 !


Περιεχόμενο:
-Τι είναι το SSL;
-Τι είναι η κρυπτογράφηση :
-Πως καταλαβαίνουμε εάν μια Ιστοσελίδα διαθέτει SSL;
-Γιατί το SSL είναι απαραίτητο :
-Με την εγκατάσταση του πιστοποιητικού: 
-Πως κάνω την Ιστοσελίδα μου να έχει SSL;


Τι είναι το SSL :

Η βασική λειτουργία του SSL (Secure Sockets Layer) είναι η δημιουργία μίας κρυπτογραφημένης σύνδεσης μεταξύ του web server σας και του browser που χρησιμοποιεί ο επισκέπτης, η οποία εγγυάται την ασφαλή ανταλλαγή δεδομένων ανάμεσα στις δύο αυτές πλευρές και αποτρέπει την υποκλοπή τους από κακόβουλους χρήστες και λογισμικά. 

Τι είναι SSL CERTIFICATE

Τι είναι η κρυπτογράφηση SSL :

Με απλά λόγια, η λεγόμενη κρυπτογράφηση είναι η “μεταμφίεση” μίας πληροφορίας (αριθμός, κείμενο ή αρχείο) σε έναν αλγόριθμο-κλειδί, προκειμένου να μην μπορεί να διαβαστεί από τρίτους, αλλά μόνο από όποιον έχει αυτόν τον αλγόριθμο-κλειδί. 

 

Πως καταλαβαίνουμε εάν μια Ιστοσελίδα διαθέτει SSL;

Όταν ένας επισκέπτης μπαίνει σε μία ιστοσελίδα που διαθέτει SSL, βλέπει ένα εικονίδιο λουκέτου στη γραμμή διευθύνσεων του browser του και το πρόθεμα “https://” στη διεύθυνση του URL. Αυτά τα δύο είναι ακλόνητες αποδείξεις πως η συγκεκριμένη ιστοσελίδα έχει SSL.  To URL της σελίδα σας ξεκινάει με https αντί http. Το "s" δηλώνει πως η σελίδα είναι πλέον ασφαλής.Το λουκετάκι πάνω μέρος της σελίδας, δίπλα από τη γραμμή του URL (address bar) είναι πράσινο.

Γιατί το SSL είναι απαραίτητο :

Υπάρχουν αρκετοί λόγοι που κάνουν το SSL να θεωρείται ζωτικής σημασίας για την σωστή λειτουργία μίας ιστοσελίδας. Παρακάτω, σας παρουσιάζουμε τους 4 κυριότερους: 

1 ) Ασφάλεια

 Εάν το website σας στέλνει ή και δέχεται ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα, όπως για παράδειγμα προσωπικές πληροφορίες χρηστών, στοιχεία τραπεζικών καρτών, στοιχεία σύνδεσης, ακόμη και στοιχεία που αποστέλλονται μέσω μίας φόρμας επικοινωνίας, τότε πρέπει να προστατεύεται από ένα πιστοποιητικό SSL. Άλλωστε, ως ιδιοκτήτης και κάτοχος του website, είστε εξ’ ολοκλήρου υπεύθυνος για την προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών που το επισκέπτονται. 

2 ) Είναι λόγος να "βγει" κάποιος από την Ιστοσελίδα σας στο 1ο δευτερόλεπτο.

Προσωπικά,δεν θυμάμαι τελέυταια φορά που σέρφαρα σε Ιστοσελίδα χωρίς SSL.Πραγματικά δεν θυμάμαι.Όποτε βλέπω ότι δεν έχουν,καταλαβαίνω ότι η συγκεκριμένη Ιστοσελίδα είτε είναι ασόβαρη, είτε έχει παρατήσει την Ιστοσελίδα της δηλαδή ότι δεν την λειτουργεί,είτε ότι παραμελεί κάτι που γνωρίζει ότι έπρεπε να έχει και όλοι έχουν ,γεγονός που με οδηγεί πάλι στο ότι είναι ασόβαρη.

Τι είναι η κρυπτογράφηση SSL

3 ) Εμπιστοσύνη 

Ένα μεγάλο ποσοστό των χρηστών του διαδικτύου εμφανίζονται δύσπιστοι να εισάγουν τα προσωπικά τους δεδομένα για την πραγματοποίηση και ολοκλήρωση μίας ηλεκτρονικής συναλλαγής. Αν δεν βεβαιωθούν ότι η ιστοσελίδα είναι ασφαλής, δεν προχωρούν σε κανένα είδος συναλλαγής. Καταλαβαίνει, λοιπόν, κανείς πως είναι πολύ σημαντικό μία ιστοσελίδα να διαθέτει SSL, διότι οι χρήστες που την επισκέπτονται διαπιστώνουν ότι είναι πέρα ως πέρα ασφαλής και ότι δεν υπάρχει ο παραμικρός φόβος στο να προβούν σε μία συναλλαγή. Με λίγα λόγια, είναι θέμα εμπιστοσύνης. Οι χρήστες που δεν εμπιστεύονται το website σας και δεν νιώθουν άνετα όταν περιηγούνται σε αυτό είναι πολύ πιθανό να το εγκαταλείψουν και να καταλήξουν σε κάποιον ανταγωνιστή σας, ο οποίος χρησιμοποιεί SSL. 

Τι είναι η κρυπτογράφηση

4 ) Υψηλότερη θέση στη σελίδα αποτελεσμάτων της Google 

Η Google έχει ανακοινώσει ότι η εγκατάσταση ενός πιστοποιητικού SSL σε μία ιστοσελίδα οδηγεί σε βελτίωση της κατάταξής της στα αποτελέσματα της μηχανής αναζήτησης. Εν ολίγοις, το SSL βοηθάει ώστε μία ιστοσελίδα να εμφανίζεται ψηλότερα στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google. Η κίνηση αυτή, δηλαδή η χρήση του SSL ως παράγοντα βελτίωσης της κατάταξης μίας ιστοσελίδας, έχει να κάνει με την ευρύτερη προσπάθεια της Google για ένα ασφαλέστερο διαδίκτυο

 

Τώρα, Με την εγκατάσταση του πιστοποιητικού: 

- Σηματοδοτείται η σελίδα σας ως ασφαλής και έμπιστη από την Google.Επικυρώνεται η αυθεντικότητα της και πως όλες οι πληροφορίες που λαμβάνεται και στέλνετε είναι κρυπτογραφημένες. 

 -Διασφαλίζεται ότι κανένας τρίτος δεν έχει πρόσβαση στις online συναλλαγές.

 Τι είναι το SSL

 Πως κάνω την Ιστοσελίδα μου να έχει SSL;

Για αυτήν την διαδικασία πρέπει να επικοινωνήσετε με τον Προγραμματιστή της Ιστοσελίδας σας.Για την ακρίβεια,με αυτόν που έχει αναλάβει το κομμάτι της Φιλοξενίας σας.


Στην toplevelwebsite.com - Τιμές : 

Θεωρούμε απαραίτητη την ύπαρξη SSL σε όλες τις Ιστοσελίδες. Θεωρούμε ανεπίτρεπτο Ιστοσελίδες που αντιπροσωπεύουν την επωνυμία της επιχείρησης μας,δηλαδή Ιστοσελίδες που κατασκευάσαμε να μην έχουν SSL. Για αυτό μόλις κατασκευάσουμε την Ιστοσελίδα σας και την Φιλοξενήσουμε , σας παρέχουμε δωρεάν SSL για όσο χρονικό διάστημα η ιστοσελίδα φιλοξενείται σε server μας.« Επιστροφή
Μέσος Όρος Κριτικής:
από Σύνολο: Κριτικές

Newsletter

Μείνετε ενημερωμένοι για τα τελευταία νέα στον κόσμο του Ecommerce και του Digital marketing, απλά κάνοντας subscribe στο Newsletter μας!!Να έχω Reviews-Κριτικές στο Eshop μου;
Τι είναι ένα Theme-Template Ιστοσελίδας;
Crossales vs Upsales : Η καλύτερη εξήγηση που θα βρεις [2023] [Παράδειγμα Burger]