Client Section
logo

Κόστος SEO για να βγει η σελίδα μου στα πρώτα αποτελέσματα της Google


Κόστος SEO 2022 - Πακέτα SEO - SEO τιμές ιστοσελίδας

Τι κόστος έχει το SEO και η προώθηση ιστοσελίδων με βελτιστοποιημένο κώδικα;

Κόστος SEO 2022 - Πακέτα SEO - SEO τιμές ιστοσελίδας

Γενικός οδηγός SEO ιστοσελίδας

Στην προσπάθεια μου να κατατοπίσω του πελάτες μου για αυτό το πολύπλοκο ζήτημα που όμως επιφέρει τεράστια αποτελέσματα και ονομάζεται SEO, αποφάσισα να γράψω το άρθρο αυτό το οποίο περιλαμβάνει αναλυτικό μάθημα SEO και κατάταξης στην Google, σε ποιο στάδιο βρίσκεται μια ιστοσελίδα η οποία μόλις δημιουργήθηκε, ποιο κομμάτι SEO περιλαμβάνουν συνήθως οι επιχειρήσεις κατασκευής ιστοσελίδων στην αρχική τιμή, ποιο κομμάτι SEO κοστίζει έξτρα, πόσο χρόνο παίρνει να φανεί το αποτελεσμα κ.α.

Το SEO περιλαμβάνεται στην αρχική τιμή;

Μιλώντας πάντα ως toplevelwebsite.com και αναφερόμενος πάντα σε εμάς(το οποίο ταυτίζεται σε μεγάλο βαθμό με την αγορά),  μέσα στην αρχική τιμή περιλαμβάνεται να στήσω τον αλγόριθμο και να κάνω την συνδεση για να υπαρχει / εμφανιζεται μια ιστοσελίδα στην Google, καθώς και τα προϊόντα τα νεα που ανεβαζει η ιστοσελίδα αυτή να εμφανίζονται/υπάρχουν αυτόματα και αυτά στην Google. Όταν καποιος αναζητα κάτι ακριβώς με το όνομα του,είτε είναι το όνομα της ιστοσελίδας σας, είτε κάποια σελίδα ή υποσέλιδο, ή κάποιο προϊόν σας, να σας βγαζει 1o αποτελεσμα. Η Google έχει δει και βλέπει ολα τα προϊόντα που ανεβάσατε και τα έχει εμφανίσει ήδη στα results ή τα έχει σε λιστα αναμονής για να τα εμφανίσει σύντομα. Ένα σαιτ εάν δεν γίνει η δουλειά που πρέπει απο πίσω, δεν υπάρχει καθόλου στην google και δεν εμφανίζεται ούτε πατώντας το όνομα του ακριβώς. Υπάρχει μεγάλη διαφορά από το να εμφανίζεσαι απλά όταν σε ψάχνει συγκεκριμένα κάποιος με το να εμφανίζεσαι 1η σελιδα οταν δεν σε ψάχνει κάποιος συγκεκριμένα.

SEO επί πληρωμή

Το SEO (δηλαδη η κατάταξη στην 1η σελίδα της Google πανελλαδικώς για λέξεις κλειδιά) προφανώς κοστίζει, ειδικά εάν αναλογιστεί κάποιος τα αποτελέσματα σε έσοδα που μπορεί να επιφέρει σε κάποια επιχείρηση ένα τέτοιο αποτέλεσμα. Ειναι διαδικασία που παίρνει χρόνο τόσο στο να στηθεί από αυτόν που το ανέλαβε, όσο και να εμφανιστούνε τα αποτελέσματα. Κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί το αποτέλεσμα της!!! Ειναι σαν διαφήμιση επένδυσης, όπως θα έλεγε κάποιος θα τρέξω στο instagram διαφήμιση να δούμε πως θα πάει. Αν εγώ σας πω οτι θα με πληρώσετε και θα σας βγάλω για 40 διαφορετικές λεξεις κλειδιά στην 1η σελιδα πανελλαδικώς σε 1 μήνα θα σας έλεγα ψεματα, αυτό που ισχύει ειναι οτι θα αναλάβω να κάνω όλα όσα πρέπει να γίνουν με στόχο να υπάρξουν πιθανότητες μεγάλες να βγείτε μέσα στους επόμενους μήνες 1η σελίδα για πολλές διαφορετικές λέξεις κλειδιά, πανελλαδικώς. Εάν κάποιος σας πει οτι αναλαμβάνει το SEO ολόκληρης της ιστοσελίδας σας δωρεάν, προφανώς δεν γνωρίζει καν τι είναι SEO και πως γίνεται. Το ίδιο ισχύει και για οποιονδήποτε σας πει οτι θα έχετε σίγουρα 100% αποτελέσματα άμεσα.

SEO vs GOOGLE ADS

Το SEO είναι το έμμεσο αποτέλεσμα, αυτό που αργεί αλλά όταν έρθει θα έρθει για να μείνει και χωρίς κανένα έξτρα κόστος συντήρησης του. Τα Google ads είναι το άμεσο, το πλήρωσε-πάρε , πληρώνεις τώρα την Google και σε ενα 24ωρο μέσα είσαι στην 1η σελίδα της Google για λέξεις κλειδιά, όμως μόνο για όσο πληρώνεις. Τα Google ads δεν ενισχύουν το μακροχρόνιο SEO. Μόλις σταματήσεις να τους πληρώνεις, επιστρέφεις στο στάδιο που ήσουν ακριβώς πριν ξεκινούσες τις διαφημίσεις.

Ποιο να προτιμήσω τελικά;

Η απάντηση είναι ξεκάθαρα το SEO. Η ακόμα καλύτερη απάντηση είναι και τα 2 ταυτόχρονα για αρχή. Αυτό που μένει στο τέλος είναι το SEO.

Πόσο χρόνο παίρνει για τα αποτελέσματα του SEO;

Για άλλη μια φορά κανείς δεν μπορεί να πει με ακρίβεια. Η Google έχει τους δικούς της αλγορίθμους και τα δικά της κριτήρια κατάταξης ιστοσελίδων, για την ακρίβεια τα κριτήρια της είναι πάνω απο 1000!!! Ένας συνδιασμός άπειρων λεπτομερειών που επιφέρουν το τελικό νούμερο Optimization Score, το οποίο χρησιμοποιεί να σας κατατάξει. Επίσης ο αλγόριθμος αυτός αλλάζει κάθε λίγους μήνες ώστε να μην μπορεί κανείς να τον προβλέψει ακριβώς. Η απάντηση είναι ότι κατά μέσο όρο στους 4 μήνες πάνω θα πρέπει να έχετε δει σημαντική βελτίωση κατάταξης της ιστοσελίδας σας. Σίγουρα δεν θα το δείτε από την 1η ημέρα ή την 1η εβδομάδα. « Επιστροφή
Μέσος Όρος Κριτικής:
από Σύνολο: Κριτικές

Newsletter

Μείνετε ενημερωμένοι για τα τελευταία νέα στον κόσμο του Ecommerce και του Digital marketing, απλά κάνοντας subscribe στο Newsletter μας!!Πως να επιλέξω το όνομα-Domain της ιστοσελίδας μου;
Πως να προστατέψω το περιεχόμενο και άρθρα του Blog μου;
Γιατί να κάνω Iστοσελίδα; 8 Λόγοι που δεν σκέφτηκες!